Інулін — це фруктоолігосахарид (ФОС) або розчинна пребіотична клітковина, яка стійка до впливу травних ферментів і досягає товстої кишки без істотних змін. Кишкові пробіотичні бактерії споживають інулін і, у свою чергу, виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, які живлять клітини, що вистилають товсту кишку. Таким чином, інулін допомагає підтримувати здоров’я та функцію кишечника. Інулін має приємний смак, який робить продукти і напої трохи солодше, а також дуже низький глікемічний індекс. Крім того, він не робить негативного впливу на рівень глюкози в сироватці крові.
Поживна цінність | ||
Розмір порції: 1 чайна ложка без гірки (прибл. 2,8 г) | ||
Порцій в упаковці: близько 162 | ||
Кількість в одній порції | % від добової норми | |
Калорії | 5 | |
Усього вуглеводів | 2,7 г | 1 %** |
Клітковина | 2,5 г | 9 %** |
Органічний інулін (FOS) (з блакитної агави) | 2,8 г | † |
** Значення відсотку від добової норми в розрахунку для раціону 2000 калорій на день. † Добову норму не встановлено. |
Тому я приймала за 30 хвилин до сніданку 1 капсулу пробіотіка фірми HealthyBiom (теж купувала тут), а далі вже випивала інулін.
Інулін (1 ч. ложку) змішувала з 220 грам теплої води, розчиняється добре, смак майже непомітний.
Перші пару днів примому інуліну далися важно, оскільки було надмірне газоутворення, здуття, періодичні кольки в животі. Потім організм адаптувався і все було добре.
Кішечник почав працювати як часи. Випорожнення були регулярними та легкими. Але при цьому я дотримувалася правил здорового харування з виключенням солодкого, алкоголю та злакових. Однозначно, робочий препарат.
Якщо відгук був корисний, будь-ласка, натисність ТАК.
ШКТ