Пантотенова кислота — це незамінний вітамін групи B, який підтримує вироблення гормонів наднирковими залозами та метаболізм жирів, вуглеводів і білків для виробництва енергії.
Приймати по 1 капсулі на день під час їжі або за рекомендацією кваліфікованого медичного працівника.
Вегетаріанська капсула (гідроксипропілметилцелюлоза, вода), целюлоза та стеарат магнію (рослинного походження).
Не містить пшениці, глютену, сої, молочних продуктів, яєць, риби й молюсків, арахісу та деревних горіхів.
Перед початком застосування продукту під час вагітності, планування вагітності, у період грудного вигодовування, особам віком до 18 років або за наявності будь-яких захворювань слід проконсультуватися з лікарем. У випадку виникнення побічних реакцій слід припинити застосування продукту.
Зберігати в недоступному для дітей місці.
Зберігати в сухому прохолодному місці.
Поживна цінність | ||
Розмір порції: 1 капсула | ||
Кількість в 1 порції | % від добової норми | |
Пантотенова кислота (у вигляді d-пантотенату кальцію) | 500 мг | 10 000 % |
Кальцій (у вигляді d-пантотенату кальцію) | 49 мг | 4 % |
Велика різноманітність рослинної та тваринної їжі містить пантотенову кислоту. Близько 85% харчової пантотенової кислоти знаходиться у формі КоА або фосфопантетеїну. Ці форми перетворюються на пантотенову кислоту травними ферментами (нуклеозидазами, пептидазами і фосфорилазами) у просвіті кишечника та ентероцитах. Пантотенова кислота всмоктується в кишечнику і доставляється безпосередньо в кров за допомогою активного транспорту (і, можливо, простої дифузії у більш високих дозах). Пантетеїн, дефосфорильована форма фосфопантетеїну, спочатку приймається клітинами кишечника і перетворюється на пантотенову кислоту, перш ніж надходити в кров. Мікробіота кишечника також виробляє пантотенову кислоту, але її внесок у загальну кількість В5, яку організм засвоює, невідомий. Еритроцити транспортують пантотенову кислоту по всьому організму.